<b><i>Станува збор за говедско месо, кое е многу квалитетно, а месото се вика „Kobe beef“</i></b>.
Оние кои ја посетуваат Јапонија се полни со впечатоци, а една блогерка за патувања неодамна била шокирана од цената на залче месо во ресторан.
Имено, едно парче месо, односно залче чини дури 300 денари.
- Знаете ли дека во Јапонија, во ресторан, парче месо, или залак чини 300 денари? Станува збор за говедско месо, кое е многу квалитетно, а месото се вика „Коби биф“ - изјавила патувачката блогерка под името „триброѓанка“.
Клипот е објавен на нејзиниот ТикТок.
- Велат дека месото е квалитетно бидејќи кравите добиваат посебен третман, слушаат музика и добиваат масажа. Интересен факт е дека оваа храна толку многу и се допаднала на една жена што на својот син му го дала името по неа, додала таа.