Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Ужас во Бразил: Најмалку 20 полураспаднати тела се најдени во чамец

16 април 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Бродот бил пронајден во близина на брегот на Браганца, североисточно од Паро, на 13 април.

Оттогаш се покренати две истраги.

Официјални лица изјавија дека најмалку 20 тела биле пронајдени во чамецот, но поради распаѓањето на телата, не е познато колкумина загинале во чамецот.

Се претпоставува дека починатите не се од Бразил, туку најверојатно од Карибите, изјавиле истражувачите за CNN Brasil.

Локалните власти соопштија дека немало неодамнешни извештаи за исчезнати Бразилци.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ