Vreme.mk - Дознај на Време.

Балкан

Косово доби поддршка за прием во Советот на Европа, конечната одлука на средината на мај

16 април 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

За прием на Косово во Советот на Европа гласаа 131 од 171 присутен член, 29 беа против, а 11 беа воздржани.. На расправата имаше жестока дебата, за и против членството на Косово, кое својата кандидатура ја поднесе пред две години..

Сега процесот се сели во Комитетот на министри за надворешни работи на Советот на Европа, кој се очекува конечната одлука со двотретинско мнозинство да ја донесе кон средината на мај..

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ