Vreme.mk - Дознај на Време.

Живот

ОВА Е ПРИЧИНАТА ЗОШТО МАЖИТЕ ОДБИВААТ С*КС: ЖЕНИ НЕ ПРАВЕТЕ ФИЛМ ЗА ТОА, ЕДНОСТАВНО Е – ТОГАШ ОПАЃА ЛИБИДОТО

22 септември 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Постојат многу причини зошто мажот можеби не сака „акција“

Дали некогаш сте биле во врска со маж кој не сака да биде интимен пред врската да стигне до одредена фаза? Многумина претпоставуваат дека посилниот пол постојано има секс, но експертите велат дека тоа не е точно.

Постојат многу причини зошто мажот не сака „акција“, од незаинтересираност за личноста до тоа што воопшто не го интересира интимноста. Еве што би можело да значи:

Не е расположен

Кај мажите сè е многу поедноставно отколку што мислиме. Тие едноставно понекогаш не се расположени за интимна врска, а тоа всушност нема подлабоко значење. Можеби се случило и тој едноставно да не се чувствува подготвен. Тоа не мора да значи дека тој не е заинтересиран за вас или дека не би сакал да биде интимен во некое друго време.

Не се заинтересирани

Доколку сте се нашле во ситуација мажот да ве отфрли во незгоден момент, можно е едноставно да не ве привлекува доволно. Се разбира, оваа причина е само една од можните опции што постојат. Меѓутоа, незаинтересираноста не мора да значи дека не сака да излегува со вас, пишува 24.hr. Некои луѓе претпочитаат да одвојат време и да чекаат работите да станат посериозни пред да станат интимни со некого, а некои луѓе едноставно не се толку заинтересирани за другите аспекти на средбата со нов партнер. Ако не сте сигурни за тоа, најдобро е да разговарате.

Го чека вистинското време

Понекогаш луѓето имаат одредена визија за тоа како сакаат и со кого сакаат да ја доживеат својата прва интимна врска. Не мора да значи дека мажот не сака интимна врска, можеби само чека посебен момент. Ако има други знаци на привлечност меѓу вас, не треба да се грижите.

Депресивен е

Депресијата е поврзана со пониско либидо. Ако знаете дека вашиот партнер е депресивен, тогаш треба да знаете дека менталното здравје навистина влијае на интересот за интимна врска.

Вознемирен поради нешто во вашата врска

Ако вие и вашиот партнер сте биле интимни во минатото и вашиот интимен живот наеднаш се променил, било што од горенаведеното може да биде причината поради која тој одеднаш не сака да води љубов со вас. Исто така, можно е нешто друго да се променило во врската, а може да дојде до конфликт кој се уште не е решен.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ