Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Медведев: Русија има доволно оружје

24.01.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Неодамна, да потсетиме, многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на боиштето во Украина. Медведев денеска на средба со претставници на руската воена индустрија рече дека „непријателите на Русија периодично тврдат дека ни недостига ова или она“.

„Морам да ги разочарам, доста ни е од сѐ“, рече тој, додавајќи дека „во тек е испораката на илјадници парчиња ново оружје и воена опрема“. „Воспоставивме добар ритам на испораки од почетокот на годината, сега треба да го одржиме“, додаде тој.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ