Vreme.mk - Дознај на Време.

Бизнис

ВРАТЕТЕ ГО! ИКЕА повлече популарен производ од продажба

2 јуни 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

ИКЕА ги повика своите клиенти кои ја купиле играчката за риболов BLÅVINGAD да престанат да ја користат и да ја контактираат компанијата за враќање на парите.

ИКЕА објави дека играчката се повлекува од продажба. „Безбедноста на клиентите е почетна точка во ИКЕА. Затоа, преземаме мерки на претпазливост и ја повлекуваме играта BLÅVINGAD Fish Fishing (Multicolor) поради потенцијална опасност од гушење. ИКЕА ги развива своите производи со ригорозна програма за проценка на ризик и тестирање за да се осигура дека производите ќе ги исполнуваат сите важечки закони и прописи на пазарите на кои се продаваат“, велат од ИКЕА.

igračka pecanje IKEA

Проблемот е што малите нитни на играчката може да се откачат, што создава потенцијална опасност од голтање и гушење. „Риболовната игра BLÅVINGAD (повеќебојна) може да се врати во ИКЕА со целосно рефундирање на парите. Не е неопходно да се приложи доказ за купување (потврда).

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ