Vreme.mk - Дознај на Време.

Бизнис

Мицкоски: За само дваесет дена буџетскиот дефицит изнесува околу 110 милиони евра

24 јануари 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Буџетскиот дефицит за само 20 дена е околу 110.000.000 евра, коментира на социјалната мрежа на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

За само дваесет дена во 2023 година од 1 до 20 јануари, буџетскиот дефицит е околу 110.000.000 евра. Нов долг за идните генерации. За да може неколкумина да крадат, цела држава е заложник. Ова не се европски вредности ова се криминални вредности. Доаѓа денот на одговорност за криминалците во политиката!, пишува во својата објава Мицкоски.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ