Vreme.mk - Дознај на Време.

Живот

Новитет во Франција: Педикир за прасиња

12 февруари 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

- Неверојатно! Мислев дека сум единствената со прасе како милениче. И - не, потоа гледав прасиња на кауч насекаде. Нè има илјадници во Франција!, вели со насмевка љубителката на прасиња.

Французинката ја претвори љубовта кон свињите во дејност „со полно работно време“. Таа решила да се откаже од продавнницата за тутун и да отвори салон за педикир за прасиња.

По обукај кај една Холанѓанка, Карол почнала да прави педикир за свињи. Во тоа спаѓа сечење и турпијање на ноктите на прасето и чистење на ушите, доколку тоа е потребно. За кусо направила педикир за 43 свињи само на југот на Франција.

Свињата како домашно милениче може да живее до 15 или 20 години, но мора да има редовна нега. За неколку месеци, Карол добила околу 200 клиенти низ цела Франција.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ