Vreme.mk - Дознај на Време.

Живот

Експертите конечно открија на која возраст најмногу се ужива во сексот, многумина ќе се изненадат

18 март 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Експертите конечно открија на која возраст најмногу се ужива во сексот, многумина ќе се изненадат

Студијата спроведена во Америка покажа дека жените го достигнуваат својот сексуален врв на само 26 години, додека мажите го доживуваат истото на 32 години.

Ова изгледа обесхрабрувачки, но сексуалниот советник на славните Трејси Кокс нуди утеха:

„Како и повеќето работи, сексот станува подобар колку повеќе го имате и колку повеќе вежбате“, вели таа.

Таа додава дека сексот треба да биде забавен.

„Ни треба забава во секоја фаза од животот, не престанувате да сакате секс само затоа што имате 65 години“, додава сексуалниот терапевт Тереза ​​Бергин од Даблин.

Иако и мажите и жените тврдат дека нивните сексуални односи се подобруваат со текот на годините, оваа студија не го поддржува таквиот став.

 

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ