Vreme.mk - Дознај на Време.

Забава

Со љубов за Тоше – концерт пред спомен-куќата во Крушево

2 октомври 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

На 5 октомври со почеток во 19 часот на „Гумење“ во Крушево, пред спомен-куќата „Тодор Проески“ по втор пат ќе се одржи концерт во чест на Тоше Проески.

Дел од настанот во чест на нашата најголема музичка ѕвезда ќе бидат Фрајле, Бојан Маровиќ, Александра Јанева, Димитар Андоновски, Славица Ангелова, Мите Стоилков, Александра Трајческа, Никола Зацески, Зоран Илиев и Инвиктус бенд.

Концертот под мотото „Со љубов за Тоше“ се одржува на денот на последниот концерт на Тоше одржан неколку дена пред неговата трагична смрт на Градскиот стадион во Скопје.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ