Vreme.mk - Дознај на Време.

Забава

Оружарката од филмот „Rust" осудена за убиството на Халин Хачинс

16 април 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Инаку, Хана беше прогласена за виновна за убиство од небрежност во март, а казната што и е изречена денеска е најтешката казна досега во правниот спор околу смртта на Хачинс, односно трагедијата на сетот на филмот „Rust". Случајот се уште е далеку од завршен, пишува The Guardian.

Судењето на Алек Болдвин, кој беше копродуцент на филмот покрај главната улога, е закажано за 10 јули, откако големата порота го прогласи за виновен за убиство од небрежност.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ