Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Пред да пука кон Фицо, атентаторот извикал: Робо, дојди ваму! (Вознемирувачко видео)

15 мај 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Како што пренесуваат дел од словачките медиуми, состојбата на повредениот премиер е сериозна, и е животна опасност и сега се оперира.

Тој, наводно, бил погоден со два до три куршуми, бидејќи напаѓачот испукал пет куршуми кон него.

Според извештајот, Фицо, според очевидци, им пришол на граѓаните по владината седница во градот Хандлова, на околу 150 километри од Братислава, а напаѓачот пред да отвори оган наводно му рекол:

„Робо, дојди овде“. Потоа се слушаат пукотници.

Откако неговите телохранители брзо го одведоа од местото на атентатот, Фицо беше ставен во хеликоптер и пренесен во болница.

Полицијата веднаш го совладала напаѓачот.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ