Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Иран очекува денеска да се одржи размена на затвореници со САД

18 септември 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

-Се надеваме дека денес ќе имаме потврда дека е платен целиот износ на деблокирани средства и дека „размената на затворениците ќе биде извршена истиот ден, со ослободување на петмина затворени ирански државјани во САД, рече Канани на прес-конференција во Техеран.

Тој рече дека двајцата ирански затвореници кои ќе бидат ослободени ќе останат во САД. Иран треба паралелно да ослободи пет Американци.

Американските власти не ги потврдија тие најави. /МИА

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ