Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

2 април 2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче.

„Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со семејството на повреденото девојче и понудија помош по упатство е примен во МНР“, се вели во одговорот на Министерството.

Во овој вооружен напад загина 12-годишно момче, додека двајца ученици се тешко повредени.

Момчето кое е осомничено дека го извршило овој напад во училиштето го признало делото во полиција.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ