Vreme.mk - Дознај на Време.

Бизнис

Произведени 16.603 MWh електрична енергија

24.01.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

АД ЕСМ на 23.01.2023 година произведе 16.603 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.225 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.378 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 23.01.2023 година.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ