Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Вестагер: ЕУ и САД ќе изготват кодекс на однесување со вештачка интелигенција

23 септември 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Вестагер, која е потпретседателка на Европската комисија, на прес-конференција по состанокот на Советот за трговија и технологија на ЕУ-САД истакна дека генеративната вештачка интелигенција целосно ја менува играта.

Сите знаат дека ова е следната моќна работа. Така, во текот на следните недели ќе го унапредиме нацрт кодексот на однесување со вештачка интелигенција, посочи Вестагер. /МИА

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ