Vreme.mk - Дознај на Време.

Свет

Бирото за попис на САД уште еднаш го одложува објавувањето на податоците од пописот во 2020.

23 септември 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Тие бројки нема да бидат објавени до септември 2024 година, повеќе од четири години по пописот.

Објавувањето на податоците за големината на домаќинствата и семејствата исто така е одложено, но исто така ќе бидат само вкупни податоци, за цела САД, а не толку детални како порано, што беше корисно за градовите и помалите населби да можат да ја видат ситуацијата и планот за развој.

 Според демографот од Универзитетот во Њу Хемпшир, Кенет Џонсон, „многу од корисниците на тие податоци се државни и локални планери и службеници кои треба да ги знаат трендовите и моделите на микро ниво за планирање, грантови и програмски предлози“.

Објавувањето на податоците првпат беше одложено пред две години поради доцнење предизвикано од пандемијата на Ковид-19 и имплементација на нов метод за приватност што спречува идентификација на поединци. 

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ