Vreme.mk - Дознај на Време.

Македонија

Владата на Ковачевски за три години двапати набавува софтвери за 40 мил. евра, институциите молчат

21 септември 2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Slika

Владата на Ковачевски за три години двапати набавува софтвери за 40 милиони евра, институциите молчат, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Владата пред три години додека Рашковски е генерален секретар на владата набавила софтвери за 15 милиони евра, тоа е една од набавките заради која падна Рашковски, за сега владата на Ковачевски исто така са набави софтвери од истата фирма, но за 25 милиони евра.

Дали фирмата која набавува софтвер за владата е избрана затоа што во истата доминантна улога има колега на Ковачевски?

ДКСК и институциите да истражат како е избрана фирмата и како се постигнати цените, се вели во партиското соопштение.

© Сите права на објавата се на Vreme.mk

ПРОФИЛ