Vreme.mk - Дознај на Време.
 
КОЛУМНИ

Оние што нѐ убедуваат дека францускиот предлог е добар не ја говорат вистината

Нова Македонија | ново


Кубурот не за в пазува

Нова Македонија | ново


И мене не ми е смешно, ама јас вака плачам

Нова Македонија | 26 минути


Најголемите замки за Македонија во „францускиот предлог“

Нова Македонија | 42 минути


„НАТО треба да се убие за да се спаси“

Вечер | 12 часа


НЕ за „бугарските државотворни фантоми“ во Уставот и за втората бугарска држава во Македонија!

Express | 18 часа


Академик Ќулавкова: Македонија е на прагот на целосна разнебитеност

Опсервер | 18 часа


Никој не треба самоволно да решава кои народи ќе бидат во Уставот

Слободен Печат | 22 часа


Крај на една ера

Независен | 22 часа


Северни лаги со француски опашки

Курир | 23 часа


Македонско категорично „да“ за Копенхашките критериуми

Нова Македонија | 1 ден


Држава без државен капацитет

Нова Македонија | 1 ден


Камшикарот си дојде по своето

Нова Македонија | 1 ден


Независната држава Бетонистан

Слободен Печат | 1 ден


Чешка претседава со ЕУ подготвена за „лоши времиња“

Нетпрес | 1 ден


Солза Грчева: Мофификуваниот француски предлог, сигурно не е “толку” добар штом

Опсервер | 1 ден


Евроимпотенција

Слободен Печат | 1 ден


Формално симнато, но суштински истопорено вето

Слободен Печат | 1 ден


Од онаа страна на среќата

Слободен Печат | 1 ден


Да се фокусираме на најударните светски предизвици

Нова Македонија | 1 ден


Зошто денешните кризи се поинакви

Нова Македонија | 1 ден


Кој трепна прв во спорот меѓу Софија и Скопје

Независен | 1 ден


Големото бриселско „Z“

Слободен Печат | 1 ден


Бугарска пропаганда за негативна перцепција кон Македонија – пишува Марјан Гијовски

Express | 1 ден


ВЕЧНАТА КУЌА – се сеќава ли воопшто некој на неа?

Нетпрес | 1 ден


Синдикално промашување?

Нова Македонија | 2 дена


Францускиот предлог – тројански коњ во преговарачкиот процес?

Нова Македонија | 2 дена


Сеир со нозете во леген

Слободен Печат | 2 дена


Др. Митов: Ако сме со став: „Или ЕУ, или НИШТО” – од старт си ја уништуваме преговарачката позиција

Опсервер | 2 дена


Далекусежни одлуки на самитот на НАТО

Нетпрес | 2 дена


Ништо од бизнисот со „ДУИнг бизнис“ – Пишува Роберт Димитриевски

Express | 2 дена


„Иако живеам во Лондон, дотука можам да почувствувам колку се горди моите блиски“: Точка интервју со една од дизајнерките на Златен Даб Limited Edition лименките

Точка | 2 дена


Идентитетски идиотизам мерен во проценти!

Република | 2 дена


Егоизам и каприциозност ја матат водата во Лекарската комора на Македонија

Република | 2 дена


Оп, оп, опааа, доаѓа Европааа

Нова Македонија | 3 дена


Тешка колумна и литванското ембарго спроти мадридскиот НАТО-самит

Нова Македонија | 3 дена


Проф. Дејан Трајковски: Доколку нашите плати ја имаа истата стапка на раст како судиските плати, на факултетите сега би требало да примаме 100.000-130.000 денари

Опсервер | 3 дена


Бојан Велевски: Таман човек ќе помисли дека сме го допреле дното, тие копаат ниво подолу

Опсервер | 3 дена


Мери Јордановска: Понекогаш мислам дека државава ни е дел од некој глобален експеримент

Опсервер | 3 дена


Кога гневот ја води политиката

Независен | 3 дена


Францускиот пропадна, американскиот пристига !

Опсервер | 3 дена


Дезинтегративните интегративци и СДСССС „стокхолмците“

Курир | 3 дена


„Пензиска реконструкција“ за работниците во филмската продукција

Нова Македонија | 4 дена


Шчо сакат нашијот собеседник? Клоца сакат

Нова Македонија | 4 дена


Песна за тагата – опело на Хотбрд

Нова Македонија | 4 дена


Санстефанскиот мрачен сон секојпат е пат кон пораз!

Слободен Печат | 4 дена


Атанас Кировски: И да сака некој не може да ги нападне македонските позиции, откако за жал, веќе целосно се урнисани и ги нема

Опсервер | 4 дена


Ивор Мицковски: Се потврдува дека никој не ни е поголем непријател од самите ние

Опсервер | 4 дена


Украина во чистилиштето на Западен Балкан

Независен | 4 дена


,,Невидениот” предлог пак на маса, кој во име на македонскиот народ преговара со Софија – пишува Горан Момироски

Express | 4 дена


НАТО на хартија, за ЕУ сме „шупелки“

Нетпрес | 4 дена


„Френска љубов“

Република | 4 дена


Двете цели и безбројните апели на лидерите на „Отворен Балкан“

Нова Македонија | 5 дена


Збогување

Нова Македонија | 5 дена


Џозеф - Путин „победува“ на Балканот со одржување нестабилност

Радио Слободна Европа | 6 дена


Македонски предлог – Пишува Роберт Димитриевски

Express | 6 дена


Наташа од Скопје за животот во Јужна Кореја и бракот со Кореец: „Храната која е поразлична од корејската не му претставува проблем, а засега многу му се допаѓа бурек со месо“

Точка | 6 дена


Четири + фактори што го премислуваат Ковачевски за ,,Францускиот предлог” – пишува Горан Момироски

Express | 6 дена


Индустриска акција

Слободен Печат | 6 дена


Макроновото „северномакедонци“ е уцената за прифаќање на францускиот предлог

Нова Македонија | 7 дена


Не! На македонски јазик!

Нова Македонија | 7 дена


Кај и да е, Бајден ќе го заборави и Путин веќе нема да постои

Нова Македонија | 7 дена


„Се гледаме во седум навечер пред Влада…“

Нова Македонија | 7 дена


ЕУ и долгата рака на Путин

Слободен Печат | 7 дена


Тамара Јованов: Го правиме муабетот…  Неверојатно!

Опсервер | 7 дена


Македонија – ќе не биде или не, прашањето е сега!

Курир | 7 дена


Макрон го понижи Ковачевски и откри кој владее со Македонија – пишува Горан Момироски

Express | 7 дена


Шилегов: Македонската држава нема друга алтернатива, освен ЕУ. Но, ЕУ која е принципиелна и еднаква за сите

Опсервер | 7 дена


Илија Димовски: На кој јазик зборувале Бугарите кога дошле на Балканот?

Опсервер | 7 дена


Дволичниот Макрон и безличниот Таче

Курир | 7 дена


Ново сонце на слободата

Нова Македонија | 8 дена


Матурските вечери на мојата генерација

Нова Македонија | 8 дена


Аџилакот на власта кон анократија и автократија

Нова Македонија | 8 дена


Македонско име нема да загине! – Пишува Роберт Димитриевски

Express | 8 дена


Една анакефалеоза за Мисирков и за македонскиот национален развој

Слободен Печат | 8 дена


Игор А. Александров: Дали ова значи дека и Преспанскиот договор и рушењето на Република Македонија и прогласувањето на Северната дивотворба сте можеле да ги спречите, ама не сте сакале?

Опсервер | 8 дена


Зошто медиумите остануваат без публика и без доверба?